e
Banner

Etiketler: soğuk zincir lojistiği



Arbella çözümü doğru planlamada buldu


Yayın: 10-09-2015
Kategori: Gıda

Uzakdoğu başta olmak üzere AB, Ortadoğu ve Afrika’da toplam 80 ülkeye ihracat yapan Arbella Makarna, zamanında sevkiyat, navlun fiyatları ve araç temini konusunda yaşadığı sorunları doğru planlama ve doğru lojistik partner ile aştı. Arbella Makarna Yönetim Kurulu Üyesi Gülçin Arslan Hazar, yurtdışı sevkiyatlarda aylık ve yıllık yük planlaması yaparak, yurtiçinde ise tek bir lojistik şirketiyle çalışarak önemli avantajlar sağladıklarını söylüyor. 





Soğuk zincir ağını yatırımlarla güçlendireceğiz



Gıda sanayicisine riskleri sıfırlayan çözümler sunduklarını belirten Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, “Soğuk zincir lojistiğinde oldukça iddialıyız. Bu kapsamda önümüzdeki yıl filomuzdaki frigorifik araç sayısını arttırmaya yönelik yatırımlarımız olacak” diyor. 





Zincir restoranlara A’dan Z’ye lojistik


Yayın: 11-09-2015
Kategori: Gıda

HAVI Lojistik, Türkiye’de 25, dünyada ise 40 yılı aşkındır gıda lojistiği çözümleri sunuyor. Özellikle hızlı zincir restoranlara verilen hizmetlerde uzmanlaştıklarını belirten HAVI Lojistik Türkiye Ülke Müdürü Deniz Kızılkan, bu alanda faaliyet gösteren müşterileri için ithalattan başlayarak son nokta teslimatına, sonrasında ise iade ve boşların yönetimine kadar komple çözümler sunduklarını söylüyor. 





Zeytinyağı üreticisi depolamada düzenleme bekliyor



Zeytinyağının taşınması kadar depolanmasının da çok önemli olduğuna dikkat çeken Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Renklidağ, “Özellikle üreticilerin arz fazlası dönemde fiyat dezavantajını ortadan kaldırırken aynı zamanda da ürünün en kaliteli haliyle muhafazasını sağlayan bir sistemin yerleştirilmesi gerekiyor. Bu şekilde hem üretici hem bu işin ticaretiyle uğraşan işadamı hem de ülkemiz kazanacaktır” diyor. 





Gıda işletmelerine %40 enerji tasarrufu sunuyoruz


Yayın: 11-09-2015
Kategori: Gıda

Endüstriyel soğutma sistemleri konusunda 30 yılı aşkın bir tecrübeye sahip olan Frigo Mekanik A.Ş. gıda alanında her yıl 100’ün üzerinde projeye imza atıyor. Frigo Mekanik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Levent Aydın, doğru projelendirilen bir soğutma sisteminin firmaların enerji harcamalarını %30-40 oranında düşürdüğünü söylüyor.  





EMD Frigo Lojistik Thermo King’i tercih etti



Türkiye’de tek çatı altında kurulu en büyük lojistik amaçlı iklimlendirilmiş depolama kapasitelerinden birisine sahip olan EMD Frigo Lojistik, soğuk zincir parsiyel gıda taşımacılığına Thermo King ile başlıyor.




Turkish Cargo'dan soğuk zincirde uzman çözümler


Yayın: 01-07-2016
Kategori: Havayolu

Turkish Cargo bünyesindeki soğuk zincir taşıma süreçleri, kargoların içeriğini korumak ve bozulmalarını önlemek amacıyla özel olarak hazırlanıyor. 




Reysaş gıda lojistiğinde çıtayı yükseltti



Gıda, likit ürünler ve soğuk zincir lojistiği alanında Türkiye genelinde makro ve mikro dağıtım hizmeti sunan Reysaş, A sınıfı kalitede depolarıyla birçok dev gıda firmasının lojistik partneri olmayı sürdürüyor. Gıda, likit ürünler ve soğuk zincir lojistiğine yatırım yapmaya devam edeceklerini açıklayan REYSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, 2019 yılı sonuna kadar soğuk hava depo alanlarını , frigo taşıma hizmetlerini %7 ve likit taşıma operasyonlarını da %5 oranında arttırmayı hedeflediklerini aktarıyor. 




DFDS, HSF Lojistik grubuyla soğuk zincirde büyüyecek


Yayın: 28-01-2021
Kategori: Lojistik

Denizcilik ve lojistik alanlarında Avrupa’nın lider firması DFDS, HSF Logistics Group'u satın alarak, soğuk zincir faaliyetlerinde Kuzey Avrupa lideri haline geliyor. Yaklaşık 376 milyon Avro değerinde hasılat elde eden HSF Logistics Group'un 1.800 çalışanı bulunuyor.




CBN Logistics Türkiye-Avrupa hattında frigorifik taşımalara hız verdi



CBN Logistics CEO’su Fahri Dündar, 6 aydır test ettikleri hizmette tam kapasite servis vermeye başladıklarını, son teknolojiye sahip özmal araçları, soğuk hava depoları ve deneyimli çalışanları ile özellikle gıda ve ilaç alanında ürün kayıplarının önüne geçtiklerini belirtti.